„Пирин” (Благоевград) взе точка на ЦСКА (София) на „Армията“

 

 

 „Орлетата” завършват равен като гост с втори претендент за титлата

Отборите на „Пирин” (Благоевград) и ЦСКА (София) не успяха да се победят в среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят, игран на „Българска армия“, завърши 0:0.

През първите 15 минути домакините бяха по-активният отбор, но не успяха да създадат нито едно сериозно положение за гол пред Макенджиев. Първата по-сериозна атака в мача бе в 28-ата минута и я осъществиха гостите от Благоевград. „Пирин” комбинира добре отдясно и последва прострелно центриране, с което се разминаха двама играчи в зелено.

В 31-вата Енрике се озова на чиста позиция, но шутът му от 7-8 метра бе доста неточен и излезе в аут. Само 120 секунди по-късно отново Енрике осъществи отличен индивидуален пробив от центъра на терена, нахлу в наказателното поле на гостите и стреля добре, но Макенджиев изби.

В 40-ата минута ЦСКА (София) имаха още едно голово положение. Каранга стреля с глава след центриране от фаул, но Макенджиев с невероятен плонж изби в корнер.

До края на полувремето и „Пирин” опита да застраши вратата, но отличен шпагат на Барт спря Аймен Суда.

Секунди след почивката домакините осъществиха опасна атака, при която Каранга опита да комбинира със свой съотборник, но пасът му от аутлинията на малкото наказателно поле не сполучи.

В 61-вата минута Каранга се пребори за топката и я отклони към Тиаго, който напредна и стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Секунди по-късно Бодуров можеше да вкара след меле около малкото наказателно поле на „Пирин”, но ударът му с глава излезе покрай лявата греда.

Някъде тук ЦСКА (София) започна да изпада в безпътица и започна да залага на центрирания от всяка точка на терена, но централните бранители на „орлетата” Румен Сандев и Стилян Николов в повечето случаи успяваха да неутрализират високите Фернандо Каранга и влезлия към края на срещата Кевин Кубемба. Осем минути преди края на редовното време „червените” отново застрашиха благоевградската врата след центриране от статично положение, когато Каранга стреля с глава, но топката излезе на сантиметри покрай лявата греда.

До края на двубоя последваха още две опасни мелета, но в крайна сметка „Пирин” удържа нулевото равенство, спирайки втори от претендентите за титлата, тъй като преди няколко кръга завърши 1:1 в гостуването си на „Лудогорец”.

Интересното в този мач бе, че треньорът на „Пирин” Милен Радуканов не извърши нито една смяна.

 

Снимка

Капитанът на „Пирин” Юлиан Попев (вляво) срещу Енрике