Бизнесът с лавандулата на червеното острие на Бобов дол –Валери Радлев загина, нивите от близо 120 декара насаждения изсъхнаха до корен

Валери Радлев

 

Бизнесът с лавандулата на червеното острие на Бобов дол –Валери Радлев загина. Нивите от близо 120 декара насаждения изсъхнаха до корен, видя репортер на вестник „Вяра”.

Румен Овчаров

Радлев не си даде сметка, че нито почвата е за лавандула, нито пък случи на агроном, явно предозираха с препарати и лавандулата изобщо не се появи тази година, съобщиха негови съседи по ниви. Валери Радлев засади лавандулата през 2010 г. кандидатства по европроекти и успя да си докара едва 10 хиляди лева, които хвърли по работници, трактори и препарати, нивите са пълна скръб.

Елеонора Христова

Бившият лидер на левицата, който се отказа от поста и отстъпи стола на съпартийката си Елеонора Христова, сега се грижи за сини сливи. „Много му вървят, добре че все пак навреме се усети и смени лавандулата със сини сливи”, коментират в Бобов дол. В момента освен за сините сливи Валери Радлев се грижи и за имиджа на община Бобов дол. Той е пресаташе на кмета Елза Величкова, председател пък на Общинския съвет е Елеонора Христова. ”През последните години БСП – Бобов дол не върви, структурите, особено в селата, са напълно разрушени. Миньорите също са загубили вяра в левицата, особено след скандала с Румен Овчаров, срещу когото бяха внесени документи в прокуратурата заради разрухата в „Мини Бобов дол”. Валери Радлев отдавна се е отказал от практиката, която имаше, да обгрижва малките партийни структури, да се среща с хората и да съдейства за решаване на проблемите, изцяло е погълнат от грижата за сливите и мъката по лавандулата, са коментарите в миньорския град.