Министър Нанков връчи на кмета Георги Икономов етикет за иновации и добро управление за община Банско

 

Отличието е второ за курортната община, градоначалникът: Благодаря за подкрепата, която ми оказват съгражданите

На община Банско за втори път й бе присъден Етикет за иновации и добро управление, съобщи кметът Георги Икономов. Процедурата се провежда за четвърти път под ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и кристалният дванадесетостен ми бе връчен от министър Николай Нанков. „Заедно с още 16 български общини преминахме през трите етапа на оценка, които да удостоверят, че 12-те европейски принципа за добро управление са залегнали в работата на общинска администрация Банско.
С тази награда поздравявам всички общински служители! Също така благодаря на моите съграждани за подкрепата, която ми оказват”, сподели градоначалникът.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отличи 17 общини с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Според министъра тези призове и от професионална, и от морална гледна точка съдържат много повече от статуетката, която представлява наградата. Тук говорим за морален стимул и признание за всички усилия през годините, довели до това вашата община да се отличава от останалите по 12 принципа, които съдържат всичко необходимо и за което предишни ръководства на НСОРБ са се борили – да сте по-прозрачни, по-отворени, по-диалогични и по-добри за онези български граждани, които живеят на ваша територия, подчерта Николай Нанков при връчването на отличията.