Майстор Стоян Кадийски сготви 3 вида курбан в Дупница, Румяна Шангалова дари домашни петли, бившата гастарбайтерка от Италия Искра Иванова се помоли за здраве и закрила

Над 500 вярващи от Бистрица и Дупница почетоха храмовия празник на черквта „Света Петка”

Бизнесменът Петър Петров дойде пеш до парка, за да си запали свещичка, адв. Юлия Динева, младото семейство Маринови, Соня Костадинова и десетки вярващи си взеха от осветената чорба

Над 500 вярващи от Бистрица и Дупница почетоха храмовия празник на черквта „Света Петка” над дупнишкия парк „Рила”.

Искра Иванова със сина си Алехандро
сн123Соня Костадинова също си взе от курбана
От жк „Бистрица” съседите Анжело Начев, Радолина Костова и Таня Вельова

„Майсторът на курбаните Стоян Кадийски надмина себе си и сготви най-вкусната бобена, петльова и овча чорба, които е правил досега”, коментираха доволни дупничани.

Управителката на „Топливо” в Дупница Румяна Шангалова и съпругът й дариха домашни петли за курбана. Шангалова сподели, че семейството й е решило да прави курбан за здраве на празника на света Петка. Бизнесменът Петър Петров дойде пеша в парка, за да се черкува за здраве в храма „Света Петка”. Известната дупнишка адвокатка Юлия Динева със съпруга си – сапаревобанеца Комисарски, и синовете си Николай и Ради също запали свещички за здраве. На курбана дойде и младото семейство Маринови. Любчо работи в жп секция, а съпругата му Биляна е учителка. Те се черкуваха заедно с дъщеричката си – третокласничка Елизабет, и си взеха от вкусния курбан. Бившата главна счетоводителка на „Рилска малина” Христова също дойде на празника.

Румяна Шангалова дари петли за курбана на Петковден
Вярващи се черкуват в храма „Света Петка” над дупнишкия парк
Семейството Любчо и Биляна Маринови с дъщеричката си Елизабет си взеха вкусен курбан
Пенсионираната счетоводителка Христова целува иконата на света Петка

Бившата гастарбайтерка от Италия Искра Иванова, сега студенкта в ЮЗУ, също се помоли за здраве и закрила на света Петка заедно със сина си Алехандро, който е роден в Италия. Искра изучава в благоевградския вуз култура и културен туризъм, като на лекциите почти винаги е със сина си Алехандро, за да свикне с българсия език и училища. От жк „Бистрица” за курбана дойдоха съседите Анжело Начев, Радолина Костова и Таня Вельова. На опашката Соня Костадинова също успя да си вземе от трите вида курбан.

Бизнесменът Петър Петров запали свещичка за здраве
Адв. Юлия Динева със сина си

Отец Ивайло освети празничния курбан. Времето на празника се падна много слънево и приятно и миряните насядаха върху поляната около черквата да отпочинат и да си хапнат курбан.