Нешка Робева в благодарствено писмо: В Благоевград художествената гимнастика има кратка история, но когато кметът се казва Камбитов, то резултатите са налице.

Нешка Робева

 

Браво за провеждането на Първия турнир по художествена гимнастика „Купите на кмета на община Благоевград”, каза още известната треньорка

Известната състезателка по художествена гимнастика, хореограф, треньор и президент  на клуб „Левски“ (София) – Нешка Робева благодари на кмета Атанас Камбитов за организирането и провеждането на Първия турнир по художествена гимнастика „Купите на кмета на община Благоевград“.

Тя публикува емоционален пост в социалните мрежи. „Най-кратката и точна оценка за инициативата, подготовката и провеждането на турнира е браво! В Благоевград художествената гимнастика има кратка история. Но когато един спорт е желан, когато общината и съветниците са на едно мнение и особено когато кметът се казва Камбитов, то резултатите са налице”, пише в част от благодарственото си слово Нешка Робева. Президентът на най-стария клуб по художествена гимнастика „Левски“ изказа възхищението си към ръководителя на КХГ „Пирин“ Лидия Стоянова.

Атанас Камбитов

„Прекрасно подготвени деца, млади и ентусиазирани треньори и най-важното – опитен и всеотдаен ръководител, каквато е Лидия Стоянова. Браво!“ , допълни тя.

Нешка Робева пристигна в Благоевград за участие в Първия турнир по художествена гимнастика „Купите на кмета на община Благоевград“, където представи своите грации в трите възрастови групи – девойки младша възраст, девойки старша възраст, където взеха награда трето място, и жени ансамбли – с медал за трето място. Турнирът се проведе на 14 и 15 октомври 2017 г. В резултат на целенасочената политика на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов през 2014 година се основава КХГ „Пирин“, с цел разширяване, обогатяване и развитие палитрата на различните видове спортове в общината.