Скъсаният на втория конкурс доц. Д. Недин запазва поста управител на общинската болница в Дупница

Комисията, провела конкурса, не допусна нито един от кандидатите за шеф на болницата

И другият кандидат Даниела Ильова с ниска оценка, шефът на конкурсната комисия Йонко Гергов: Има подобрение на дейността, според отчетите печалбата за юли и август е 36 000 лв.

 

Временният шеф доц. Димитър Недин не успя да спечели втория конкурс за поста управител на общинската болница в Дупница, но остава на длъжността.

Доц. Димитър Недин и бившата счетоводителка на здравното заведение Даниела Ильова

И двамата кандидати – хирургът доц. Димитър Недин и бившата счетоводителка на здравното заведение Даниела Ильова, не са получили оценка над 4,50 на концепциите, заради което не са допуснати до събеседване. Оценките им от предишния конкурс са по-високи, но недостатъчни, за да минат към следващия етап на конкурсната процедура. Оценката на концепцията за развитие на МБАЛ „Св. Ив. Рилски” за 3-годишен период на доц. Недин е 4,00, а на Ильова – 3,25.

„Доц. Недин ще остане на поста временно изпълняващ длъжността управител. Предполагам, че на редовното заседание в края на месеца ще насрочим нов конкурс. Най-близкият срок, в който ще може да се проведе процедурата, е времето около Коледа”, каза председателят на комисията Йонко Гергов, който е и зам.-шеф на местния парламент. „Ще спазим закона и няма да коментираме концепциите, представени от двамата кандидати. Получихме критики за коментарите на предния конкурс”, допълни Гергов. Относно финансовото състояние на лечебното заведение болницата зам.-председателят на ОбС обясни: „Според счетоводните отчети напоследък се наблюдава леко подобрение. Печалбата за м. юли е 23 000, а за август – 13 000 лв. Дали това е реална печалба, или счетовадна, не знам, но числата в отчетите за приходите и разходите са тези. Явно има оптимизиране на дейността”.