Управителят доц. Недин продава две УАЗ-ки на болницата на брата на екскмета на Дупница Първан Дангов – Веселин

Димитър Недин

Колите не ни трябват, исках да ги дам на ВиК-Дупница, но Дангов даде с 1000 лв. повече, заяви Недин

 

Управителят на общинската болница доц. Димитър Недин продава два високопроходими автомобила УАЗ на брата на бившия кмет на Дупница Първан Дангов – Веселин, съобщиха източници на вестник „Вяра” от болницата.

Брътът на Първан Дангов – Веселин, със съпругата Силвия

Сделката е повече от изгодна, колите се продават буквално за жълти стотинки. Двата автомобила са доста запазени, с малко навъртян километраж, ползвани са за линейки и са оборудвани с газови уредби още от времето, когато д-р Ени Лефтеров беше управител на болницата.

Илия Илиев

„Не става ясно защо Недин е решил да ги продаде точно на Веселин Дангов, след като УАЗ-ките се съхраняват в гараж и няма разходи по ползването им. Досега автомобилите са пазени за нуждите на болницата при тежки зимни условия. Единият автомобил върви с комплект нови гуми”, чудят се подчинените на Недин.

Първан Дангов ( правият)

Любопитна подробност е фактът, че съпругата на Веселин Дангов – Силвия, е служителка в болничната администрация, назначена от времето на червения управител д-р Любомир Таушански. Тя е била негова секретарка, след което е прехвърлена към информационното звено на общинската болница.

Известно е, че д-р Таушански и Дангов са първи приятели. Двамата имат обща страст – стрелбата по гургулици, и членуват в една и съща ловна дужинка. Лекари и сестри се питаха вчера дали двете УАЗ-ки са цената, платена от Недин на червените му съпартийци, за подкрепа за поредицата конкурси, в които той гръмко се провали на три пъти. Въпреки това той остава временен управител близо от година. В изпитната комисия преди два дни като ново попълнение влезе лидерът на БСП Станислав Павлов. Той обаче лично внесе предложението за скандалното изключване на Първан Дангов от БСП.

Д-р Любомир Таушански

Потърсихме го за коментар по темата. „Още не съм разпечатвал документите, но зная, че има победител. Да, Веселин Дангов е дал по-добрата цена. УАЗ-ките се продават за около 2500 или 3000 лв., не помня точно. Помня само, че Веселин Дангов е дал 1000 лв. повече от другия участник – ВиК-Дупница. Освен всичко юристите на ВиК са се издънили, подали са нередовни документи. Аз имах намерение да им дам двете УАЗ-ки, а те да ми опростят част от дълга на болницата, който е около 30 000 лв. Но юристите на общината не ми разрешиха и наредиха да организирам конкурс. Всичко е законно и редовно, отвсякъде ме следят. Линейките не са в движение и понеже са спрени, сега трябва да им бъде направен основен ремонт, ние такива пари нямаме. Освен това те не отговарят на новите пътни условия, не са ми нужни високопроходими УАЗ-ки. Истината е, че Веселин Дангов е съпруг на служителка от информационния отдел-Силвия, тя е без грешка”, коментира Недин