Дамите от полицията в Благоевград с най-точен мерник на Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ в Перник, Радостина Демирева втора при жените

 

Отборът на ОДМВР – Благоевград се класира трети в отборното класиране на традиционния Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“. Надпреварата събра в  Перник 18 отбора от различни части на страната. Организатори на събитието са ОДМВР – Перник и Центърът за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.

От Югозапада най-точен мерник показаха дамите от ОДМВР – Благоевград, които са с основен принос за призовото класиране на отбора. В индивидуалното състезание Радостина Демирева от ОДМВР – Благоевград се класира втора, в отборното дамският отбор остана на трето място.

Наградите бяха връчени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, зам.-директора Сашко Христов и началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Василев.

На откриването присъстваха кметът на община Перник д-р Вяра Церовска, заместник областният управител на Пернишка област Иво Иванов, заместник-кметовете на община Перник Йордан Павлов и Денислав Захариев. Приветствие към стрелците отправиха кметът Вяра Церовска и заместник областният управител Иво Иванов. Старт на съревнованието даде директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов. „Надявам се състезанието да бъде оспорвано. Желая успех на всички участници и нека най-добрите да победят“, каза в заключителното си слово директорът. Турнирът се провежда за шеста поредна година в Перник. Тази година участниците в надпреварата са 18 от цялата страна, като всеки отбор се състои от по трима мъже и две жени.

В надпреварата взеха участие отбори от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при МП, СДВР, АМВР, Специализиран отряд за борба с тероризма, Дирекция „Вътрешна сигурност“, ДИРЕКЦИЯ „ЖАНДАРМЕРИЯ“, Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“, ОДМВР – Перник, ОДМВР – София, ОДМВР – Варна, ОДМВР – Пловдив, ОДМВР – Бургас, ОДМВР – Благоевград, ОДМВР – Плевен, ОДМВР – Враца, ОДМВР – Пазарджик, ОДМВР – Кюстендил, ОДМВР – Силистра.