68 състезатели се борят в Перник за купа „Иво Ангелов”, сребърният медалист от европейското в Сърбия подари плакет на кмета Церовска

 

 

68 състезатели ще се сборят за купа „Иво Ангелов” в Перник. Турнирът по борба класически стил, организиран от спортен клуб по борба “Миньор”, се провежда за втора поредна година. В тазгодишното състезание, което вече е на областно ниво, участват 68 състезатели от 6 отбора, които ще мерят сили в 11 теглови категории.

На официалното откриване на турнира присъстваха кметът на Перник Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов.

Участниците на тепиха бяха лично поздравени от градоначалника.

„Скъпи деца, добре дошли в Перник. Виждате как името на един успял, силен, последователен и трудолюбив човек – световния шампион по борба и спортист за 2013 г. Иво Ангелов, може да направи организирането на такива прекрасни срещи. Спортът е това, което ще ви направи силни характери, ще ви направи силна физика, ще ви направи успели хора, дори да не стигнете най-големите върхове. Вие ще знаете, че силата е у вас, че с труд можете да постигнете много. Благодаря на Иво Ангелов, че прави такава среща и се надявам следващата да бъде с международен характер“, сподели кметът Вяра Церовска.

Младите спортисти бяха поздравени и от сребърния медалист от европейското първенство по борба класически стил в Сърбия

и организатор на турнира Иво Ангелов.

„Щастлив съм, че виждам толкова много деца и съм сигурен, че ще запомните този ден. И аз се надявам турнирът да стане по-мащабен и догодина да бъде заложен в календара на федерацията по борба“, каза Иво Ангелов и благодари на ръководството на общината в лицето на Вяра Церовска. Той връчи на кмета плакет за принос към развитието на борбата в града.

Спортното състезание се провежда в комплекс “Дружба”. В него участват отборите: СК “Васил и Георги Илиеви” – Кюстендил, СК “Рилски спортист” – Самоков, СК “Славия” – София, СК “Септември” – София, СК “Белица” – Костинброд и СК “Миньор” – Перник.