Майката на 3 деца Цветанка Апостолова от София избра Сапарева баня за втората си изложба, покани я деловодителката Надя Михалкова

Цветанка Апостолова със семейството си, вдясно е уредникът на галерията Силвия Славова

Зафирка Бичакова, учителките Сашка Конакчийска и Ирина Коляндова, секретарят на общината Даниела Кьосева, директорът на НЧ „Просветен лъч” Юлия Гювийска разгледаха пейзажите и натюрморти с цветя

ГХГ “Васил Крапчански” в Сапарева баня стана домакин на втората самостоятелна изложба на талантливата самоука художничка Цветанка Апостолова.

Надя Михалкова (втората от дясно наляво)

Откриването на експозицията бе в края на миналата седмица пред десетки гости и приятели на художничката. Пред публиката в Сапарева баня тя показва 19 свои творби, рисувани с маслени бои и акрил. Картините са пъстри, свежи, с много зеленина. Освен натюрморти с цветя, художничката показва и приказни пейзажи – замъци, паркове, морето… Експозицията носи името “Ново начало” и по думите на Апостолова това наистина е нейното “ново начало”, защото превръща една своя детска мечта в реалност. Тя допълни, че семейство й първо е повярвало в нея и я подкрепя.

Една от представените картини

„От малка съм мечтала да рисувам като големите художници, но никога не съм си направила труда да си купя бои примерно. Един ден видях в една книжарница бои и четки и реших да опитам и то взе, че се получи. Така тръгнаха нещата. Бях надраскала нещо, но близките ми го харесаха. От 2013 г., когато се роди Марти, започнах, а тази година се реших официално да се представя пред хората. Първата ми изложба бе тази пролет във фоайето на сградата на Финансова група “Карол” в София. Те имат традицията да подкрепят изяви на артисти, танцьори, предоставят възможности и за изложби”, разказа Апостолова, която е служител в патентно ведомство в столицата.

Изложбата в Сапарева баня се осъществява след покана на нейната приятелка и бивша съученичка Надя Михалкова, деловодителка в общината, за което й благодари сърдечно. Надява се да продължи да рисува, защото изкуството я зарежда с енергия.

При откриването на изложбата Цветанка Апостолова бе в Сапарева баня заедно с трите си деца – най-малкото – Мишел, Мартин и Кристина, и съпругът й Димитър. Гости бяха председателката на читалище „От извора” Зафирка Бичакова, учителките Сашка Конакчийска и Ирина Коляндова, секретарят на общината Даниела Кьосева, директорът на НЧ „Просветен лъч” Юлия Гювийска, Милена Спасова от Дупница и др.

Изложбата живопис на Цветанка Апостолова ще гостува в курортната община до средата на месец декември.