ВиК в Петрич тегли 590 хил. лв. кредит за погасяване на дългове към НАП и ЧЕЗ

Част от общинските съветници в Петрич

ОбС отпусна 5 000 лв. на Марин Сидеров за лечение

„ВиК” ЕООД – Петрич, ще изтегли 590 хил. лв. банков кредит за погасяване на дългове към НАП и ЧЕЗ, решиха общинските съветници в града. Местният парламент реши размерът на кредита да бъде намален спрямо първоначално предвидената сума след анализ на финансовите резултати на дружеството, което вече е изплатило част от задълженията си. Стана ясно още, че управителят може да договори заем за още 400 хил. лв. „оборотни средства”, които ще се разпределят след изричното съгласуване с комисиите към Общинския съвет (ОбС) като принципал на дружеството.

Новосъздадената обединена МБАЛ „Югозападна болница” ООД ще може безвъзмездно да ползва сградния медицински фонд на петричкия филиал, гласи друго решение, касаещо безвъзмездно предоставяне на базата.

ОбС отпусна 5 хил. лв. на петричанина Марин Сидеров, нуждаещ се от средства за трансплантация на бъбрек. За целта допълнително се пренасочват 30 хил. лв. от издръжката на ОбС към перо отпускане на помощи на нуждаещи се граждани. Промилите за такса смет за населението в общината остават без промяна, решиха съветниците още. С благословията на местния парламент в Петрич ще бъде разкрит киносалон. Той ще се изгради в малкия салон на читалище „Братя Миладинови 1914”, а наемателят ще бъде определен след публичен конкурс.