15-годишната перничанка Стефани Веселинова стана европейски шампион по сумо в Полша

15-годишната перничанка Стефани Веселинова, която е родом от Драгичево, стана европейски шампион по сумо за деца в категория 50 кг в Полша. Добрата новина съобщи кметът на селото Виктор Викторов, като написа похвален пост на личната си страница във фейсбук.

Стефани е възпитаничка на ПМГ “Христо Смирненски” и тренира в спортен клуб “Перун” с треньор Галина Венева. Въпреки крехката си възраст, младата състезателка е носителка на близо 70 медала от национални състезания в страната. Тя започва да тренира от петгодишна възраст, а любовта й към спорта идва от нейната майка.
Семейството на Стефани и цяло Драгичево са в истинска еуфория от блестящото й представяне. Кметът на селото Виктор Викторов ще организира специално посрещане на момичето, за да го поздрави и изкаже специални благодарности.
“В селото е изградена вече нова зала за тренировки. Тя се намира в сградата на кметството. Целта е децата да има къде да спортуват, защото спортът възпитава и дисциплинира”, сподели Викторов и не скри вълнението си от завоюваната титла на момичето.
“Гордея се, когато децата ни постигат такива резултати, няма по-хубаво и силно нещо, когато виждаш как с упоритост се постигат високи резултати”, каза Викторов.