Супер измама! 72-годишна баба от Брезник даде на „ало” мафията 1000 евро, 10 000 лв., 500 долара и златни бижута, заплашвали я

Брезничанка е измамена с голяма сума пари. Приложена й е работещата в последно време схема с провеждаща се полицейска операция. Престъплението е извършено в края на миналата седмица, когато на телефона на 72-годишна брезничанка се обадил мъж, който се представил за следовател и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мъжът наредил на жената, да събере всичките налични пари и ценности, да ги сложи в торбичка и да ги остави пред дома си. По-късно жената била заплашена от непознат, че ще дойдат в дома й и ще извършат жестоки престъпления. Лековерната и изплашена пенсионерка така и направила.

Събрала 1000 евро, 10 000 лева, 500 долара и златни накити и ги оставила пред дома си. След като повече никой не я потърсил, се обадила в полицията.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка. В дейността си полицията не търси подобни услуги от хората. По-младите да предупредят по-възрастните и да осъществяват контрол над тях. В подобни случаи да се търси съдействие на тел. 112.