Дубълът на “Рилецо” в амок на старта на сезона в “А” група, падна с 50 т. разлика от “Атлетик” (Сф)

 

 

Катастрофален се оказа стартът за дублиращия отбор на “Рилски спортист” в “А” група. Самоковци бяха отнесени с 50 точки разлика – 53:103,  от новия участник в дивизията “Атлетик” (Сф) за учуда на верните си привърженици.

Домакините така и не успяха да окажат по-сериозна съпротива на съперника, губейки с разлика и четирите части на срещата. Куриозното беше, че за 40 минути на паркета в “Арена Самоков” представителите на рилския град изпълниха само два фаула, като ги и двата ги пропуснаха. Освен това Мирослав Васов и компания взеха 14 борби по-малко от противника (31:45), а за капак и допуснаха смущаващите 22 грешки.

Официален дебют с бялата фланелка направиха юношеският национал Адриан Белишки, съотборникът му в националната гарнитура за юноши Боян Боянов, дошъл от “Левски”, и привлеченият от “Етър” Пламен Стефанов. Всички те обаче са на по едва 16-17 г. и логично не успяха да се противопоставят на по-опитния си опонент, в чиито редици блестят бившите баскетболисти на “Рилецо” Ивайло Вучков, Цветомир Акимов и Георги Кръстев.

В следващия кръг воденият от Борислав Трифонов има тежка визита на втория отбор на “Балкан”.

 

На снимката: Самоковци (в бели екипи) не оказаха никаква съпротива на гостите от столицата