Катастрофален се оказа стартът за дублиращия отбор на „Рилски спортист“ в „А“ група. Самоковци бяха отнесени с 50 точки разлика – 53:103,  от новия участник в дивизията „Атлетик“ (Сф) за учуда на верните си привърженици.

Домакините така и не успяха да окажат по-сериозна съпротива на съперника, губейки с разлика и четирите части на срещата. Куриозното беше, че за 40 минути на паркета в „Арена Самоков“ представителите на рилския град изпълниха само два фаула, като ги и двата ги пропуснаха. Освен това Мирослав Васов и компания взеха 14 борби по-малко от противника (31:45), а за капак и допуснаха смущаващите 22 грешки.

Официален дебют с бялата фланелка направиха юношеският национал Адриан Белишки, съотборникът му в националната гарнитура за юноши Боян Боянов, дошъл от „Левски“, и привлеченият от „Етър“ Пламен Стефанов. Всички те обаче са на по едва 16-17 г. и логично не успяха да се противопоставят на по-опитния си опонент, в чиито редици блестят бившите баскетболисти на „Рилецо“ Ивайло Вучков, Цветомир Акимов и Георги Кръстев.

В следващия кръг воденият от Борислав Трифонов има тежка визита на втория отбор на „Балкан“.

 

На снимката: Самоковци (в бели екипи) не оказаха никаква съпротива на гостите от столицата

Please follow and like us: