Стефани Веселинова стана европейски шампион по сумо в Полша, в родното й Драгичево я посрещнаха като герой

 Десетки деца поздравиха своята приятелка, кметът на община Перник д-р Вяра Церовска и кметът на селото Виктор Викторов лично я приветстваха

Празничен беше вчерашният ден за най-голямото пернишко село – Драгичево. Десетки деца се събраха, за да поздравят своята приятелка – европейската шампионка по сумо Стефани Веселинова. По стар български обичай тя бе посрещната в своето родно място с хляб и сол.

Преди няколко дни 15-годишната перничанка Стефани Веселинова стана европейски шампион по сумо за деца в категория 50 кг в Полша. Тя бе лично приветствана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и от кмета на селото Виктор Викторов.

„Скъпа Стефани, с теб се гордеят не само твоите родители, не само хората от Драгичево и от нашия град, с теб се гордее цяла България. Ти си един чудесен пример за тези малки деца. Само упорит труд може да създаде един такъв голям шампион, какъвто си ти. Благодаря ти за твоята последователност, за твоя труд и на треньора, без който този успех би бил невъзможен. Радвам се, че съм в Драгичево тук има много спортисти и прекрасни танцьори. Всички деца са ангажирани с приятни дейности, които са свързани и със спорта и с изкуството и културата. Сигурна съм, че оттук ще има много големи и значими имена“, сподели кметът и пожела още повече успехи на Стефани.

Кметът на селото Виктор Викторов не скри вълнението си от постигнатите резултати на младата девойка. „Щастлив съм от постиженията на нашето момиче, гордея се с тази завоювана титла, желая още повече успехи на прекрасната Стефани и нейната треньорка Галина Венева“, каза Викторов и се обърна към всички деца, че могат да разчитат на него във всеки един момент. Той допълни, че в селото е изградена вече нова зала за тренировки. Тя се намира в сградата на кметството. „Целта е децата да има къде да спортуват, защото спортът възпитава и дисциплинира”, сподели Викторов.

„За мен тази награда е много специална, тренирах много до европейското, с огромно желание и упоритост , за да може един спортист да успее“, сподели Стефани Веселинова.

Нейната треньорка Галина Венева заяви, че тази награда означава страшно много и каза, че е щастлива от успеха. „Осъзнавах отговорността, че моите момичета са единствените, които представят Перник и страната на този спортен форум. Много съм щастлива, че спечелихме тези медали. Другото момиче – Андреа Георгиева, също завоюва два бронзови медала  при девойките до 14 и до 16 години”, похвали се напълно заслужено Венева.

Семейството на Стефани и цяло Драгичево е в истинска еуфория от блестящото й представяне.

Стефани е възпитаничка на ПМГ „Христо Смирненски” в Перник и тренира в спортен клуб “Перун” с треньор Галина Венева. Въпреки крехката си възраст младата състезателка е носител на близо 70 медала от национални състезания в страната. Тя започва да тренира от петгодишна възраст, а любовта й към спорта идва от нейната майка.