Обявиха спасителят на бебе Мирослав Тодоров от Радомирско за герой в Турция, съселяните му в Извор: Нашите управници трябваше да го наградят

Мирослав с бебето

Мирослав Тодоров от радомирското село Извор беше обявен за герой в Турция, след като се хвърли и спаси живота на паднало в басейн бебе. Мирослав се намира в Турция с фирмата, с която работи в последните месеци. Самият той има малко дете, което живее с майка си в родното им село Извор. Мирослав има по-малък брат. Случаят от Турция се коментира оживено в селото на Мирослав в последните дни. „Ако беше извършил убийство, щеше да е на първите страници на вестниците и в началото на новините. Ама нали е спасил дете – това сякаш не се отчита” – коментират хора от селото. «Ако имахме свестна управа да бъде предложен за награда», заяви и Петър Димитров.

Детето било оставено в количката си от леля му, която влязла да си вземе телефона. Тези минутки били достатъчни количката да тръгне и да падне в басейна заедно с малкия Мустафа. По време на инцидента младият мъж бил на тересата на апартамента, в който живеел. Без да се двоуми, той се затичал по стълбите и извадил детето от водата. „Бях на терасата, разговарях по телефона. Забелязах от високо детето в басейна, в началото не повярвах. Затичах се надолу – падах, ставах, падах, ставах, но стигнах до басейна. Скочих вътре и извадих детето“, разказа спасителят.

Турските медии съобщават, че състоянието на детето било много тежко и ако не е бил българинът, то нямало да оживее. Всички те обявяват Мирослав за герой, а всички публикации в пресата в южната ни съседка са пълни с добри думи за постъпката му.