Колегата му от Кресна Николай Георгиев отличен за кмет на гражданите, Вл. Георгиев от Самоков с приз в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции”

Кметовете на Разлог, Кресна и Самоков Красимир Герчев, Николай Георгиев и Владимир Георгиев записаха имената си сред победителите в тазгодишните награди „Кмет на годината на 2017 година”.

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев беше отличен в категорията „Подкрепа за БГ производителите – фермерски пазари в града“.

„Това е признание за усилията на община Разлог да възроди традициите“, каза градоначалникът на Разлог, който не пропусна да благодари на екипа си. Красимир Герчев подчерта още, че община Разлог подкрепя производителите и фермерите, в тяхната дейност, като по този начин се подпомага туризма и хотелиерството чрез използване на чистите продукти.

В раздел „Голяма община“ наградата отиде при кмета на Плевен Георг Спартански, в „Малка община“ – при кмета на Чипровци Пламен Петков.

Градоначалникът на община Кресна Николай Георгиев грабна приза „Кмет на гражданите“. Той дели наградата с кметовете на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и на Стара Загора Живко Тодоров.

Николай Георгиев спечели в раздел „Малка община”. Отличието връчи Мая Манолова.

„Благодаря на организаторите, на съгражданите ми, на всички кметове. Благодаря на всички, които ни помогнаха да се справим с щетите от природното бедствие. Този приз ни мотивира да работим все така”, каза кметът Георгиев.

Градоначалниците на Варна, Самоков, Созопол взеха първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Созопол Панайот Рейзи, в раздел „Средна община“ – при кмета на Самоков Владимир Георгиев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних. Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Имаме ръст в туризма от 7,7% за първите девет месеца. Всичко това се дължи на общите усилия на бизнеса, общините и държавата. Само преди няколко дни ние стартирахме нова инициатива за винен туризъм, която включва 50 български общини“, каза Николина Ангелкова.

„Ще продължаваме за по-големи инвестиции в туризма“, бяха думите на градоначалника на Самоков.