Градоначалникът на община Разлог Кр. Герчев първа опора на БГ производителите, грабна приза „Кмет на годината”

 

Колегата му от Кресна Николай Георгиев отличен за кмет на гражданите, Вл. Георгиев от Самоков с приз в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции”

Кметовете на Разлог, Кресна и Самоков Красимир Герчев, Николай Георгиев и Владимир Георгиев записаха имената си сред победителите в тазгодишните награди „Кмет на годината на 2017 година”.

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев беше отличен в категорията „Подкрепа за БГ производителите – фермерски пазари в града“.

“Това е признание за усилията на община Разлог да възроди традициите”, каза градоначалникът на Разлог, който не пропусна да благодари на екипа си. Красимир Герчев подчерта още, че община Разлог подкрепя производителите и фермерите, в тяхната дейност, като по този начин се подпомага туризма и хотелиерството чрез използване на чистите продукти.

В раздел „Голяма община“ наградата отиде при кмета на Плевен Георг Спартански, в „Малка община“ – при кмета на Чипровци Пламен Петков.

Градоначалникът на община Кресна Николай Георгиев грабна приза „Кмет на гражданите“. Той дели наградата с кметовете на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и на Стара Загора Живко Тодоров.

Николай Георгиев спечели в раздел „Малка община”. Отличието връчи Мая Манолова.

„Благодаря на организаторите, на съгражданите ми, на всички кметове. Благодаря на всички, които ни помогнаха да се справим с щетите от природното бедствие. Този приз ни мотивира да работим все така”, каза кметът Георгиев.

Градоначалниците на Варна, Самоков, Созопол взеха първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Созопол Панайот Рейзи, в раздел „Средна община“ – при кмета на Самоков Владимир Георгиев. В раздел „Голяма община” отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних. Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

“Имаме ръст в туризма от 7,7% за първите девет месеца. Всичко това се дължи на общите усилия на бизнеса, общините и държавата. Само преди няколко дни ние стартирахме нова инициатива за винен туризъм, която включва 50 български общини”, каза Николина Ангелкова.

“Ще продължаваме за по-големи инвестиции в туризма”, бяха думите на градоначалника на Самоков.