Известен учен обяви: Древни пирамиди лежат на дъното на океана край Флорида

 

Древни пирамиди лежат на дъното на океана край остров Ню Провидънс, близо до Флорида, САЩ. Това твърди известният виртуален археолог, зоолог, палеонтолог и уфолог Скот Уоринг, който попаднал на необикновените структури с помощта на Google Earth. Уоринг разглеждал спътникови изображения на океанското дъно, когато забелязал двата огромни обекта, намиращи се под водата, на около 6 километра от най-гъсто населения остров на Бахамите.

Изследователят казва, че находката се намира в плитки води, което я прави видима отгоре и е доста изненадващо, че досега никой не я е забелязал.

Според Уоринг тези пирамиди може да са много по-стари от всички пирамидални постройки на сушата, открити досега. За да подкрепи хипотезата си, той обяснява, че океанът консервира и запазва постройките много по-добре от въздуха. Разбира се, основната му теория за създателите на потъналите пирамиди се върти около древна извънземна раса, посетила планетата ни преди милиони години.

Уоринг обяснява, че двете пирамиди, които е открил на океанското дъно, са напълно различни една от друга. Той описва първата като перфектна тристранна структура, като тази на великата пирамида в Гиза, Египет. Втората обаче има стъпаловиден строеж, подобен на този на храма „Кукулкан” в Чичен Ица в Северен Юкатан, Мексико, построен от цивилизацията на маите. Колкото и интригуващо да звучат твърденията му, за момента никой не може да каже какъв е произходът на тези пирамидални форми. За да се докаже теорията на уфолога, трябва да се направи подводно проучване.

След като Уоринг съобщи за откритието си, информация провокира бурни дискусии, а скептиците веднага отговориха, че въпросните структури най-вероятно са коралови рифове или подводни скали с причудлива форма. Въпреки това редица експерти изразиха увереност, че обектите наистина може да се окажат древни пирамиди, построени от хора, които в резултат на естествени природни процеси са потънали.

Скот Уоринг е известен с необикновените находки, които открива с помощта на програмите, разработени от Google — Google Earth и Google Maps. През 2010 г. той заяви, че с тяхна помощ е открил тайнствена писта за извънземни кораби и 30-метрово НЛО, скрито отдолу, в южната част на щата Невада. След това през 2014 г. той заяви, че е открил няколко подводни извънземни бази — едната била близо до островите Гуам и Сайпан, другата край бреговете на Испания, а третата се намирала край бреговете на Калифорния.