Откритият мъртъв млад мъж – нападателят на сестрата от “Пирогов”, роднини на самоубилия се Калоян: Секта е виновна за агресията му

Румяна Арнаудова

Младежът най-вероятно се е самоубил, смята Румяна Арнаудова

 

Най-вероятно откритият в събота в столицата мъртъв младеж е нападателят на медицинска сестра в “Пирогов”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред “Фокус”.

“По външни белези и по дрехите лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в “Пирогов”, посочи Арнаудова. Тя уточни, че Софийската районна прокуратура изяснява причините за настъпилата смърт на младежа, но по данни от извършената аутопсия най-вероятно става въпрос за самоубийство.

“Има предварително заключение от вещите лица. Категорично според тях на този етап се касае за самоубийство. Има типични множество височинни травми и няма каквито и да е данни за насилствено причиняване на смъртта. Така че основната версия, по която се работи е за самоубийство”, посочи говорителят на главния прокурор.

Арнаудова уточни, че събирането на доказателства по двата случая продължава. Ако бъде окончателно потвърдена самоличността на починалия млад мъж, ще се прекрати разследването, което Софийската районна прокуратура е започнала за причиняване на телесна повреда на медицинската сестра, но ще продължи разследването за причините, които са довели до настъпване на неговата смърт.

Както Dnes.bg съобщи, в събота бе открито тяло на млад мъж във вътрешен двор на бул. “Васил Левски” в София. Сигнал за открит човек в безпомощно състояние е получен сутринта на тел. 112, съобщава МВР. Пристигналият на място екип на Спешна помощ установил смъртта на млад мъж.

Часове преди това – в петък срещу събота през нощта 18-годишен мъж, настанен в токсикологията на „Пирогов” заради употреба на марихуана, нападна и преби дежурната медицинска сестра. В резултат в тя е получила тежка лицева травма и мозъчно сътресение. След като я оставил в безсъзнание, отишъл да души пациент, за да му отключи вратата на отделението. Агресивният младеж избягал от болницата.

Сестрата е със счупен нос и счупена скула, предстои ѝ операция.

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов призна, че има пропуски в охраната на болницата и обеща допълнителни мерки.

„Подобни неща се случват и в други държави, но там има строги наказания – в Германия е три години ефективна присъда. У нас – глоба, няма възмездие” коментира в студиото на сутрешния блок на Би Ти Ви доц. Стоян Сопотенски, хирург в „Пирогов”.

На въпрос какви мерки очаква от проф. Балтов, той отговори: „Нищо не очаквам. Няма как до всеки пациент да се постави охранител. Извършителят трябва да бъде заловен, осъден и наказан, да се знае, че има правила в тази държава. Трябва да има адекватни наказания”.

Секта стои зад агресивното поведение на 18-годишния Калоян, който първо преби медицинска сестра в “Пирогов”, а часове след това се самоуби във вътрешен двор на бул. “Васил Левски” в София. Това е мнението на неговите близки, съобщава телевизия Bulgaria On Air.
Родителите са категорични, че за пръв път хващат сина си да употребява наркотици, а в последно време във профила си във Facebook е почнал да качва множество религиозни и библейски цитати.
Чичото на Калоян – Атанас Милев, разказа пред Bulgaria On Air, че брат му е открил сина си върху ориз и с Библия. Апартаментът е бил изпочупен, а родителят веднага се е обадил на телефон 112, откъдето са пратили линейка и полиция.
Бащата на Калоян лично е вързал буйстващия си син за леглото в болницата и дори е записал клип, за да му покаже като се възстанови как е изглеждал след употребата на опияти. Близките на Калоян не разбират как може младият мъж първо да се отвърже, да нападне сестрата, а след това необезпокоявано да се добере до центъра на София облечен само с боксерки и тениска.
Освен това те са категорични, че Калоян не е имал никакви познати във входа, откъдето се е самоубил, а блокът се заключвал и е трудно на външен човек да проникне в него.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2017/10/29/rodnini-na-samoubiliia-se-kaloian-sekta-e-vinovna-za-agresiiata-mu.357672