Иван Звездев изненада кмета Елза Величкова с торта за 50-годишнината на Бобов дол, приготви коктейла за официалните гости

Кметицата адв. Елза Величкова прегърна първия кмет на града Вергил Велинов

Първият кмет Вергил Велинов: Лично държах указа на Живков от 1967 г., 13 700 бобовдолци празнувахме

Известният кулинар и шоумен Иван Звездев подари разкошна торта на кмета Елза Величкова по повод 50-годишнината от обявяването на Бобов дол за град.

Иван Звездев сподели свои кулинарни тайни на кметицата Елза Величкова и шефката на Бюрото по труда Наташа Илиева

Тортата е лично изработена от Звездев. Известният готвач демонстрира кулинарните си умения пред бобовдолци. Той се погрижи да подготви семпъл, но изискан коктейл за ВИП гостите за юбилея.

Бобовдолци слушаха любими изпълнители

На празничния коктейл на община Бобовдол бяха поканени първият гражданин и кмет на Бобов дол Вергил Велинов, шефката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, бившият кмет Грети Алексова, бившия шеф на Мини „Бобов дол” Венци Алексов, Красимира Методиева, зам.-кметът Детелина Борисова, бизнесмени и инвеститори и др.

Елза Величкова, Иван Звездев и Наташа Илиева
Певицата Биляна

Шефката на бюрото по труда Наташа Илиева сподели пред Елза Величкова, че бобовдолски фирми работят успешно по европейски програми и наемат служители чрез Бюрото по труда.

Бобовдолският певец Орлин Делибалтов пя за празника на родния си град
Община Бобов дол грейна в цветовете на националния трибагреник и знамето на ЕС от светлина
Народната певица Венцислава Петрова

Празникът на града бе белязан от много веселие, песни, хора, а кулминацията бяха ефектни фойерверки, които озариха небето над Бобов дол. Сградата на общината грейна в светлините на националния флаг и на знамето на ЕС.

Певицата Ана-Мария

Кметицата на миньорския град Елза Величкова прегърна и поздрави първия граждинин на община Бобов дол и първи кмет на града Вергил Велинов. Той припомни, че през 1967 г. е връчен указът на МС за обявяването на Бобов дол за град, подписан на 27 октомври лично от Тодор Живков. Развълнуван, Вергил Велинов сподели: „Това бе върховният миг в живота ми. Празнувахме 13 700 бобовдолци, но сега жителите на общината са наполовина”.

Тортата – подарък от кулинаря Звездев за юбилея на Бобов дол

Същевременно за прзника на града бяха засадени 50 декоративни храсти от клуба „Млад еколог” до ОУ ”Н. Вапцаров”, а ветераните и настоящите играчи на футболния клуб „Миньор” (Бобов дол) изиграха приятелска среща на стадиона.

Общинският духов оркестър от Дупница повдигна патриотичния дух на бобовдолци с маршове и възрожденска музика.

Празникът продължи с водосвет за здраве пред сградата на общината. Местните хора аплодираха изпълнения на народната певица Венцислава Петрова, както и на изпълнителката Ана-Мария. Народните певци Христо Косашки и Биляна разпалиха хората на площада пред общината. Овации обра и Орлин Делибалтов с изпълненията си.