Димитър Алексиев е новият старши треньор на „Беласица” (Петрич), Георги Петров: Целта е да изградим боеспособен отбор, с характер, борбеност и петрички дух

Димитър Алексиев

На извънредна пресконференция председателят на УС на ОФК „Беласица” Георги Петров представи новия старши треньор на мъжкия отбор Димитър Алексиев.

„Поста старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” ще заеме известният футболен специалист Димитър Алексиев. Направихме среща с него и се изясниха всички неща детайлно. Уверен съм аз и хората от УС, че Димитър Алексиев ще овладее ситуацията. Дадено му е право да си избере екип от специалисти, с които да работи за в бъдеще. Целта, която поставихме пред него, е да изгради боеспособен отбор, с характер, борбеност и петрички дух”.

Георги Петров

Димитър Алексиев идва в Беласица за втори път. Първия път като наставник на мъжкия отбор в „А” група, а сега в ЮЗ трета лига. Досега е бил старши треньор на отбори, участници в „А” група – Монтана, „Славия”, „Янтра” (Габрово), Шумен, „Добруджа”, „Миньор”, „Марек”. Три години е бил на работа в Саудитска Арабия като треньор и три годи в младежкия национален отбор.