Сребро за Мария Чепилова и бронз за Мартина Хаджийска на открития шампионат по карате киокушин в Беларус

На снимката: Мария Чепилова

 

 

Голяма радост за представителките на “Сатори” Мария Чепилова и Мартина Хаджийска след откритото първенство по карате киокушин в Беларус! Изгряващата звезда Чепилова стана вицешампионка при девойките над 65 кг, а Хаджийска се качи на почетната стълбичка с трети най-добър резултат и грабна бронзовото отличие в същата категория.

Двете каратеки показаха целия си арсенал от умения в бившата съветска република, обирайки заслужените аплодисменти на зажаднялата за зрелищни сблъсъци публиката по трибуните.

Националният отбор на България се завърна с общо 13 медала в конкуренцията на над 250 бойци от Русия, Казахстан, Украйна, Иран и Беларус.

В началото на годината новоизлюпената вицешампионка Мария Чепилова бе удостоена със званието “Кандидат-майстор на спорта” от Българската карате киокушин федерация на специална церемония в курорта Св. св. Константин и Елена. Дарованието стана спортист № 2 на Самоков за отминалата 2016 година, след като спечели бронзово отличие на световното първенство за юноши и девойки във Варна.