Фекалии заляха дворовете на банкера Тони Велев и Сашо Василев в Дупница: Строежът на подпорната стена на р. Бистрица затапи канализацията 

Банкерът Тони Велев сочи изкопания за тръбите канал в двора си, който се превърна в септична яма

 

Ако наистина Костадин Костадинов има пръст, нека да дойде при нас и да ни реши проблема, казаха потърпевши

99-годишната баба Зорка и родителите на Петя Хаздай ходят по дъски заради изкопните работи

Тръбите за канализацията са закупени, увери зам.-кметът Крум Милев

Дворовете на дупничаните Сашо Василев и банкера Тони Велев от месец и половина-два плуват във фекалии, оплакаха се потърпевшите в редакцията на в. „Вяра”. Къщите им се намират на ул. „Тобеница”. Заради изкопните работи в района родителите на говорителката на бившия кмет Атанас Янев – Петя Хаздай и съседите им са принудени като акробати да вървят по дъски, за да стигнат до домовете си.

Банкерът Тони Велев съседът му Сашо Василев ходят по дъски и чакат повече от месец и половина ВиК

„Стената, която се вдигна на река Бистрица при бившия хлебозавод, прекъсна канализацията на две къщи. Заради това ходим по дъски до вкъщи, станахме циркови акробати, а градините ни станаха септични ями”, оплакаха се Василев и Велев.

Георги Пехливански захапа Костадин Костадинов за реката и бетона в нея на сесия в Дупница

На обекта видяхме общинския съветник Костадин Костадинов. Не знаем коя е фирмата, която изпълнява поръчката, и каква точно е работата им, но доколкото разбрахме, тя е спечелена от благоевградска строителна фирма и е за около 200 000-300 000 лв. Чухме Георги Пехливански на сесията да критикува Костадинов за работата му, като заяви:

„Това не е като да наливаш цимент в течаща вода”. Ако наистина Костадин Костадинов има пръст, нека да дойде при нас да види как е и да даде решение на проблема. Не трябваше ли първо да ни свържат с колектора, пък тогава да зазидат тръбите за изпражненията”, опракаха се пострадалите.

Крум Милев

Съседите на потърпевшите семейства не могат да изкарат колите от гаражите си вече два месеца. Бившият гастарбайтер Милчо от Америка заяви, че след два месеца ходене по дъски вече има тренинг за цирков акробат.

Сашко Василев и съседът му Милчо чакат безрезултатно ВиК

Зам.-кметът Крум Милев увери потърпевшите, че тръбите за канализацията им са закупени и всичко зависи от ВиК.

Семейството на Карамфила Джасова, зет й – банкерът Тони Велев, 99-годишната баба Зорка, съседите им баба Василка и Сашо Василев са изкопали в дворовете си канали и чакат полагането на тръбите за канализацията.

„Преди месец и половина шефът на ВиК инж. Илия Илиев ни обеща да се изготви технически плани и нещата да се придвижат бързо. Толкова я чакахме тази стена, за която молба беше пуснал тъстът ми Георги Джасов, който не доживя да я види”, сподели банкерът Тони Велев.

Припомняме, че през лятото община Дупница започна укрепването на коритото на река Бистрица, минаваща през центъра на града. По трасе от 260 метра ще бъде изградена подпорна стена, с което ще се разреши проблемът на 30-ина семейства, които живеят в района на Черния мост, бившата нафтоколонка и „ВиК Дупница” ЕООД. Поръчката е на стойност 235 661 лева.

Както сме писали, при прииждане на реката някои от къщите и мазетата, намиращи се в непосредствена близост до коритото на реката, се пълнеха с вода. Преди няколко години при порой имаше и полуразрушени къщи. Живеещите в района повече от 20 години търсят съдействие от общината за разрешаване на проблема.