Кметът д-р Церовска инспектира обновяването на кв. „Тева” в Перник, сподели: Ще има енергоспестяващо осветление и нужните места за паркиране

Снимки от проверката в квартал „Тева”

Най-младият пернишки квартал „Тева“ придобива нов облик с реализирането на проекта на ОП “Региони в растеж” 2014 -2020 г. за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Той включва изграждане на пешеходни алеи, площадки за отдих, паркова мебел и озеленяване на междублоковите пространства, включително детски и спортни площадки в района. Как вървят строителните дейности, провериха кметът Вяра Церовска, зам.-кметът Владислав Караилиев и главният инженер Богомил Алексов.

В рамките на проекта ще бъде въведено и енергоспестяващо осветление, ще се осигурят необходимите места за паркиране, работи се за създаване на достъпна градска среда както за хора в неравностойно положение, така и за родители с детски колички.

Кметът Вяра Церовска сподели, че нещата ще продължат да се променят в добро, независимо от обстоятелствата. „В този мащабен проект е включено и изграждането на парк на предизвикателствата в местността Войниковец. В него ще бъде разположена зона за отдих и спорт като алтернативни занимания и забавления за деца и младежи. Планирано е изграждане на сцена за културни изяви, детски площадки с различно оборудване, комбинирано игрище, зона за катерене. Започна реконструкцията на моста над река Струма при ул. “Струма”, което е също част от проекта, коментира Вяра Церовска.