Отец Пламен поръси със светена вода хората с увреждания в Долна баня, Катя и Албена Велчеви, Ангел Кьосев и инж. Георги Владимиров спретнаха трапезата

 

Членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня с председател инж. Светла Стоименова тържествено отбелязаха Деня на народните будители в своя клуб и така поставиха началото на сбирките на новия сезон на дневната седянка. Сред присъстващите 30 инвалиди бяха и техни стари и нови приятели и съмишленици, учители и дейци на културата, просветата, духовността и перото от рилския град.

Председателката инж. Светла Стоименова подари скромни подаръци и цветя на поканените – бившия директор на Професионална гимназия “Христо Ботев” в Долна баня и бивш председател на Общинския съвет инж. Георги Владимиров, заместник-директорката на Средното училище “Неофит Рилски” Адриана Благоева, учителката по български език Албена Велчева, бившия начален учител Георги Цветанов, както и енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров.


Отец Пламен отслужи тържествен водосвет за здраве и благополучие на всички в семействата, след което поръси със светена вода присъстващите и ги благослови.
Отец Пламен Димитров и Адриана Благоева разказаха за незабравимото поклонническо пътуване до светата Киевско-Печорска лавра, за видяното и преживяното при срещата с историческия източноправославен пещерен манастир в столицата на Украйна Киев. За празничната трапеза и почерпка се бяха погрижили от ръководството на клуба на инвалидите, както и майка и дъщеря Катя и Албена Велчеви, Ангел Кьосев и инж. Георги Владимиров.