Дупничани сигнализират: Ексченгето Капуто върти бизнес с гумаджийница под прозорците ни, има и кафене, кръстовището на старата автогара в Дупница е като паркинг

Георги Стойнев и Красиимра

 

Има два ресторанта, автокъщи, синът му Боби се вози в скъп мерцедес, но живее в новите жилища за социално слаби в района на бившите казарми

 

Бившият полицай от Дупница Георги Стойнев от групата на Братя Галеви, известен с прякора Капуто, е разкрил сервиз за монтаж на гуми точно на кръстовището при старата автогара в града в двора на жилищен блок.

Димитър и Боби Стойневи със съпругите си Весела и Здравка

На всичко отгоре е блокирал целия тротоар с коли на клиенти и на работници към фирмата. „Шумът е непоносим, нямаме сили да се справим. Кой му даде разрешение да развива бизнес под прозорците ни? На мястото има и кафене, което също е негово.

Полицейски патрул подмина безразборното паркиране пред гумаджийницата.

Многократно сме искали от Стойнев да предостави разрешителни за сервиз, за тротоарно право, но той счита, че това не е наша работа. В гумаджийницата кипи усилена работа всеки ден, чудим се дали издава касови бележки. Разбрахме, че плаща наем в общината, но дворът на жилищния блок не е на общината”, категорични са живеещите в близост до обекта граждани.

Екип на „Вяра” отиде на място. Свързахме се по телефона с Георги Стойнев, но той не отговори на въпросите ни, вместо това избухна по телефона със страшни ругатни и заплахи. Междувременно екипът ни засне обстановката около гумаджийницата, която всеки ден е една и съща. Колоната от коли блокира не само кръстовището, с което отнема видимостта на водачите, но е окупирала изцяло автобусната спирка, отстояща на 30 метра от кръстовището.

Мерцедесът на Боби, който живее в социялно жилище.

„Пътните знаци не важат за бившето ченге и клиентите му, повечето от които правят поръчки в кафенето”, казват съседи. Полицейски патрул мина покрай екипа ни по време на снимките, купиха си кафе от съседно заведение и продължиха, без да им направи впечатление, че главният път и тротоарът са блокирани изцяло.

Известно е, че Георги Стойнев върти и ресторантьорски бизнес. В края на миналата година той купи от майката на убития гангстер от обкръжението на Галеви Ангел Гяволето – Христина, фирмата й, с която стопанисваше под наем ресторанта в Дупница.

Междувременно стана ясно, че той е отказал да осребрява и наема за стопанисване на ресторант „Водопада” в парк „Рила” на община Дупница. Той не е плащал повече от 6 години в касата на общината и юристите не са предприели почти никакви мерки по събеден път, с които да го заставят да осребри сметката си. Екип на вестник „Вяра” направи справка в общината какви средства е внесъл Стойнев в общината. От там ни отговориха, че до лятото той не беше внесъл нито стотинка, а дължи десетки хиляди левове. По темата зам.-кметът Олга Китанова даде само една пресконференция, на която съобщи, че Стойнев дължи над 200 000 лв.

Оказва се, че Георги Стойнев е в привилегировано положение – той е един от най-богатите дупничани. Успя да си вдигне още едно заведение точно под парк „Рила”. Дупничани питат откъде Георги Стойнев акумулира средства? Един от синовете му е регистриран в общината като социално слаб, а всъщност върти гумаджийницата. В общината младият бизнесмен е декларирал, че е беден и е успял да се намърда в жилище за социално слаби. Синът на Георги Стойнев – Боби, е настанен в жилище ново строителство с чисто нови мебели, на ул. „Бузлуджа”, където на мястото на бившите казарми бяха открити наскоро социалните жилища. Той кара почти нов черен мерцедес лимузина.

„Докога хората от обкръжението на Братя Галеви ще господарстват и ще правят каквото си поскат безнаказано в Дупница и ще получават привилегии?”, питат дупничани.