„Беласица“ прибави три точки след автогол на Деян Костадинов от „Елин Пелин“

Капитаните на двата отбора и съдиите на мача

Пореден слаб мач изиграха футболистите на „Беласица“. Този път техен противник беше единният от намиращите се в дъното на таблицата отбор – този на „Елин Пелин“. През първата част на срещата зрителите видяха отбелязването само на един гол. В 28-ата минута футболистът на гостите Деян Костадинов след центриране от фаул отклони кълбото в собствената си врата за 1:0. На няколко пъти Илия Русинов от „Елин Пелин“ обстрелва от близо вратата на „Беласица“, но стражът им Кирил Георгиев бе невероятен. През първата част на срещата пропуски за отбора на домакините направиха Запро Динев на два пъти и Стефан Назъров.

След почивката нещата на терена не се промениха. Футболистите на „Беласица“ атакуваща хаотично, което не им донесе ново попадение. В 71-вата минута Благой Таушанов разтресе напречната греда от 15-ина метра зад стража на гостите и в добавката Запро Динев не бе точен. Включилият се в игра от дълго време насам Александър Митушев показа добри качества като нападател, напомняйки за добрите си времена,        като веднъж излъга трима от защитата на гостите и подаде топката вътре в наказателното поле, но нямаше кой от колегите му да я изпрати в мрежата на противника.

От отбора на гостите много добро впечатление направи Илия Русинов, който търсеше всякакъв начин за отбелязване на гол, но вратарят Кирил Георгиев на няколко пъти и Любомир Граминов охладиха надеждите му.

С тази победа отборът на „Беласица“ е на 13-о място във временното класиране с 16 точки. Следващият им мач ще бъде в събота в Сандански срещу „Вихрен“.

В този мач в ролята на ръководител отбора на „Беласица“ бе Георги Петров – управител на клуба. Досегашният старши треньор Иван Златински вече е технически директор. Той наблюдаваше мача от резервната скамейка.

„Много се радвам, че постигнахме най-после победа, която ще внесе самочувствие у нашите футболисти. Пресата, която бе приложена срещу отбора на гостите, не им позволи до обстрелват отблизо нашата врата. Отборът е много добре подготвен физически и успя да издържи на набезите на противниковите нападатели. При по-точен завършек на атаките можехме да спечелим и по-убедително“, коментира след мача Златински.