„Миньор“ (Перник) срази „Левски“ в петгеймов трилър

В дербито на Югозапада „Пирин“ се справи без проблеми с „Марек Юнион-Ивкони“

„Миньор“ (Перник) постигна драматична победа над „Левски“ (София) с 3:2 (20:25, 26:24, 25:20, 21:25, 15:10) в двубой от шестия кръг на Суперлигата.

Двата отбора стартираха равностойно в първата част, като това продължи до средата. После “сините” взеха инициативата и успяха да се откъснат от опонентите си. Впоследствие перничани опитаха да се върнат в играта, но не успяха и играчите на Владо Николов затвориха със стабилна преднина.

Вторият гейм протече идентично – играта бе точка за точка, но на няколко пъти домакините повеждаха. Битката бе доста оспорвана до последно, но в крайна сметка „Миньор“ изравни резултата.

Третата част тръгна силно за волейболистите на Петьо Драгиев, като те диктуваха играта през цялото време. Синият тим съумяваше да намали пасива си, но не можа да преодолее разликата и пернишкият тим излезе напред с 2:1.

Четвъртият гейм отново бе равностоен в началото – двата тима се догонваха до първото техническо прекъсване. Впоследствие обаче софийският тим набра инерция и спечели частта, вкарвайки мача в тайбрек.

Ситуацията на терена се нагорещи – борбата бе за всяка точка, после домакините взеха предимство. То се запази до края и перничани се поздравиха с успеха.

Най-резултатен за пернишкия тим бе Иван Дамянов с 25 точки (1 ас, 3 блокади), Ивайло Иванов завърши с 21 точки (5 блокади). За „Левски“ Смилен Мляков бе топреализатор с 29 точки (2 аса, 1 блокада), Симеон Александров добави 17 точки (1 ас, 1 блокада).

„Миньор“ заема десетото място във временното класиране с 10 точки (2 победи, 4 загуби), „Левски“ е девети с 6 точки – също от 2 успеха и 4 поражения.

В следващия кръг “сините” приемат „Нефтохимик 2010“ на 14 ноември (вторник), а пернишките волейболисти гостуват на „Марек“ в Дупница на 11 ноември.

В дербито на Югозапада „Пирин“ записа чиста домакинска победа с 3:0 (25:18, 25:18, 25:22) над „Марек Юнион-Ивкони“. Победата е пета за „Пирин“ от началото на сезона. Играчите на Северин Димитров са непобедими у дома. Тимът има само едно поражение – с 0:3 при гостуването си на „Нефтохимик 2010“. За „Марек“ загубата е четвърта в първенството.

Илиян Преспов бе най-резултатен с 16 точки (1 ас, 2 блокади), Ради Попов добави 10 (2 блокади) за успеха. За „Марек“ Ангел Велков и Димитър Дулчев завършиха с по 12 т.

„Пирин“ е трети в класирането с 14 т., колкото има и „Монтана“, но тимът от Северозапада е с мач по-малко. Лидер е „Нефтохимик 2010“ с 15 пункта.