Инж. Петър Георгиев: 80 деца от Самоков няма къде да тренират баскетбол, а зала в Спортното училище стои със заковани врати – заради зам.-кмета Сайменов там се развива само борбата

70-80 деца от Самоков няма къде да тренират баскетбол. В същото време има зали, които не се използват по предназначение. Нямам обяснение какво става в тази община, заяви съветникът инж. Петър Георгиев, който от 25 години е председател на баскетболния клуб „Рилски спортист“. Георгиев се оплака за проблема на ОбС сесия. „От 25 години съм председател на баскетболния клуб „Рилски спортист“. Не съм го направил за мен, а за всички от Самоков и за децата, за да тренират. Хиляди са хората, които са минали през тоя клуб през тези 25 години. В момента имаме картотекирани 270 деца, които тренират баскетбол. 70-80 деца от тях няма къде да тренират. Поставям въпроса за пореден път – има зали, които не се използват по предназначение. Говоря конкретно за Спортното училище. Залата в Спортното я направих с мои средства, за да се освободи долу и да затворите басейна. Грешка направих тогава да затворим басейна. Сега вратите са заковани и не може да се ползват помещенията нито за часовете по физкултура, нито за нещо друго“, каза още Георгиев. „Правят ме на ненормален – и общината, и директорката на Спортното училище, все едно го искам за мене. Нямам обяснение какво става в тая община. Даже ще плащаме за тези часове, в които влизаме“, категоричен бе Георгиев и продължи: „Разбрах, че заместник-кметът Васил Сайменов е причината децата от баскетбола да не отидат в Спортното училище да тренират. И днес разбирам, че в Спортното училище има само един спорт – борба, и аз няма да съм причината, че това училище ще се закрие. Бившият директор г-н Велчев ще се обърне в гроба, ако види какво става с това училище“ – заяви Петър Георгиев.

Шефката на съветниците Силвия Стойчева го обвини, че повдига лични въпроси на сесията. Това още повече възмути Петър Георгиев който отвърна, че това не е личен проблем, а въпрос за тренировките на над 80 деца, които тренират баскетбол.

„Ние сме тук, за да решаваме въпросите на гражданите. Всеки ден идват при мен хора с различни болки, искам да им помогна. Прави ми впечатление, че ние не само не искаме да помогнем на хората, а напротив – пречим им. Ето например, донесоха ми преписка за къща в село Маджаре. Хората нямат подход към къщата си и години наред общината не решава въпроса. Хората са дали хиляди левове за адвокати, защото нямат подход към къщата си. Хората от общината знаят много добре за какво става въпрос. Това се случва повече от десет години. Защо не се решава този въпросът?“ – обърна се към кмета Георгиев съветникът Петър Георгиев.