100 000 лв. допълнителни разходи за инфраструктурата в центъра на курорта Боровец, известен като Златния триъгълник, бяха гласуваниот ОбС-Самоков. От тях около 50 000 лева са за пропуски в проектирането. Останалите са за изграждане на тръбен водосток. Общинският съветник от Реформаторския блок Васил Зашкев попита какви пропуски в проектирането налагат тези допълнителни средства и отстраняването им не е ли задължение на изпълнителя на проекта. Той предложи тази точка да се гласува отделно от общото предложение за решение по промените в бюджета. Зашкев бе подкрепен и от общинския съветник от „Самоковци за Самоков“ д-р Димитър Панев, който също попита не се ли упражнява контрол как се харчат парите на данъкоплатците. В отговор кметът Владимир Георгиев обясни, че всъщност не става реч за пропуски в проектирането, а за допълнително включване към канализацията на някои обекти и на къщичките в границите на строително-ремонтните дейности.

Обяснението на градоначалника провокира председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева да констатира: „Значи общината плаща с общински средства за частни и за незаконни обекти“. В крайна сметка общинарите почти до един гласуваха харчлъка от още близо 100  бона от джобовете на данъкоплатците. Въпросът за частни и за незаконни обекти ли ще отидат половината от тях, потъна в общата говорилня.

Златният триъгълник в Боровец става повече от златен за общинската хазна. Направо на платинен го удря.

На вчерашното си заседание общинските съветници в Самоков гласуваха нови близо 100 000 лева допълнителни разходи за инфраструктурата в центъра на курорта Боровец.