“Меридиан” на Илиан Миланов взе зимното почистване за 220 000 лв., за първи път третират улиците на Дупница с химични материали

 

Кметът Чимев подписа договора, зам.-кметът Крум Милев проверява техниката на фирмата

 

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев сключи договор с фирма “Меридиан” ЕООД с управител Илиан Миланов, която бе единствен кандидат за зимното почистване на територията на града и селата. На 21 ноември комисия с председател зам.-кметът Крум Милев ще направи проверка на техниката на фирмата за тяхната наличност и изправност, за наличните, упоменати в документацията, материали по обработката на пътищата. За първа година в Дупница освен с пясък и сол главните артерии ще бъдат третирани и с химични материали.
Цената, предложена от фирмата за 1 км съгласно условията на поръчката, е: с техника 19,20 лв., за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с разпръскване на минерални материали в двете ленти на движение – 62,12 лв. и за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с химически вещества в двете ленти на движение – 95,75 лв. Времето за реакция и стартиране на почистващи дейности при снеговалеж след подаване на сигнал от община Дупница е 3 минути.
Общата стойност e 220 000 лв., като на изпълнителя се плаща само за извършена дейност.