19 пернишки полицаи с награди, началникът на група „Миграция“ Анна Кирилова със специален плакет

 

19 полицаи бяха наградени по повод професионалния им празник.

С тържествено събрание в сградата на пернишката Областна дирекция на МВР беше отбелязан професионалният празник на служителите от Националната полиция. 18 служители от различни звена в региона бяха наградени с писмена похвала от директора на ОДМВР старши комисар Димитър Попов. Специален плакет за принос в стрелковата подготовка на дирекцията и постигнати високи резултати получи Анна Кирилова – началник на група „Миграция“.

В обръщението си към полицаите старши комисар Попов благодари за професионализма, за добре свършената работа въпреки трудното ежедневие и пожела на служителите на реда здраве, лични и професионални успехи.

Професионалният празник на полицията – 8 ноември, за първи път се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил Св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция.

С Решение 38 на Министерския съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

 

 

 

Снимка

 

Шефът на Областната дирекция на полицията в Перник връчи плакет на Анна Кирилова.