Арестуваха майката на починалия при пожар 4-год. Катерин от Дупница, съседи: Искаме линч, заварихме я с чужд мъж, докато синът й е горял

Мъжът, който разбил прозорците на горящата къща, е в шок

Детето постоянно било оставяно без надзор, съседи разбили прозорците на горящата къща, огънят тръгнал от печка

Дупница е потресена от смъртта на 4-годишния Катерин Борисов, което пострада фатално при пожар в дома си в дупнишкия кв. “Гиздова махала”.

Тази жена е откарала в Спешна помощ малкия Катерин

Както в. „Вяра” първи информира, детето бе прието в „Пирогов” с 25% изгаряния и с опасност за живота. Сутринта на 7 ноември от лечебното заведение съобщиха, че е починало. Съседи заплашиха майката на Катерин с линч.

Според съседи тя упражнявала най-древната професия и често оставяла сина си сам. Съседите на починалото дете разказаха още, че майка му водела твърде фриволен начин на живот и рядко се грижела за детето си. Така станало и във фаталния ден, когато тя оставила 4-годишното дете без надзор и тръгнала по работа. Онзи ден късно следобед майката излязла от дома си. За кратко детето било заедно с леля си, за която съседи твърдят, че е психичноболна. След това малкият е оставен сам, заключен в стая с печка на твърдо гориво. По-късно съседи забелязали пламъци, чули детски писъци и се стрелнали към къщата. Там счупили стъклата на прозорците в дома и извадили детето. То е прието първо в дупнишката болница с тежки изгаряния, а после е преместено в столичната клиника. От тежките си рани обаче издъхнало.

Съседи разбили прозорците на дома, за да извадят детето

„Видях огън, разбих вратата, влязох и го изкарах детето навън. Видях как всичко гори. Тежко ми е, не мога да говоря”, сподели млад мъж. „Това е невинно дете, само на 4 годинки и да умре по такъв мъчителен начин”. Аз го откарах в Спешна помощ, казваше ми: „Гушкай ме, лельо”. Видях я майката с някакъв старец”, потресена е от трагедията жена от квартала.
Майката била намерена в компанията на чужд мъж. Съседи я заплашват с линч, ако се върне в този дом. По случая е започнато досъдебно производство. Как е тръгнал огънят, предстои да се изяснява, но се предполага, че печка на твърдо гориво е причинила пожара.

Майката е задържана в полицията за 24 часа. Разследването ще трябва да покаже дали има вина за трагедията.