Гимнастичките на
Гимнастичките на "Велбъжд"

Кюстендилските грации спечелиха поредните си отличия, два турнира ги очакват през уикенда

Нилана Колевска от клуб „Велбъжд“ грабна приза за най-артистична гимнастичка на Първия детски турнир по художествена гимнастика за Купа „Гълъбово“. В него участваха 330 състезателки от 27 клуба, родени от 2011-2003 година, а състезателките на треньорката Валя Машова отново впечатлиха и спечелиха поредните си отличия.

Нилана Колевска спечели сребърен медал в многобоя при родените 2007 година – А категория. Тя се класира на първо място на въже и трето на без уред.

Ралица Стоилова участва в Б категория при родените 2007 г., където се нареди втора в многобоя. Тя бе най-добра на без уред, а на въже остана втора. Рая Александрова се окичи с бронзов медал на без уред при родените 2008 г. – А категория, остана на 4-то място в многобоя и на въже.

Михаела Александрова е първа на въже, пета на без уред и пета в многобоя при родените 2006 г., Б категория. Ралица Павлова е със сребро на топка и 7-о място на бухалки при родените 2004 г. – Б категория. Десислава Георгиева се класира на първо място на обръч при родените 2004 г. – С категория.

Гимнастички на “Велбъжд” ще участват в края на седмицата в два турнира – “Купа Сливница” и Международен фестивал “Дунавска перла”.