Иван Минков от Елешница опита да изнасили 9-год. момиче, детето го удари с бутилка бира по главата 

 

Съдът му наложи най-тежката мярка „задържане под стража”, тъй като не прие доводите на защитата, че не е добре психически

Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение срещу 37-годишния Иван Минков от Елешница, направил опит за изнасилване на малолетно момиче, като употребил за това сила.
На 13 юни тази година 9-годишното момиче отишло да купи бира в хранителен магазин, намиращ се на ул. „Баненска буна” в село Баня, там също бил и Минков, който заговорил детето и го погалил по главата. После обвиняемият причакал момиченцето на улицата, запушил устата му и го завлякъл до близкия мост, където започнал да го съблича.
В този момент малолетната ударила нападателя си с бутилката бира по главата, отскубнала се и се развикала. За щастие баба й, дядо й и чичо й, които били отвън пред дома си и чакали момичето да се прибере, чули виковете за помощ и се втурнали да видят какво става, но насилникът избягал. На 14 юни Иван Минков е задържан. По искане на прокуратурата съдът му наложи най-тежката мярка „задържане под стража”, тъй като магистратите не приеха доводите на защитата на обвиняемия, че той е психически недобре. Мотивите на съда за налагане на мярката бяха, че съществува реална опасност Минков да избяга или да се укрие, предвид това, че е несемеен и трудово неангажиран. Освен това липсват каквито и да било документи или експертизи, доказващи психическото му състояние.