Осъдиха условно шофьора Любомир Лазаров-Рамбо от Слатино за обърнатия автобус с пътници в Македония

Любомир Лазаров-Рамбо

40-годишният мъж се призна за виновен, че е шофирал с превишена скорост от 77,91 км/ч

40-годишният шофьор от бобошевското село Слатино Любомир Лазаров-Рамбо бе осъден условно за причинена катастрофа с българи в Македония, която по чудо се размина без жертви. Тогава шофираният от него автобус се обърна. Решението е на съдия Мая Гиздова от Районния съд в Дупница.

40-годишният  Лазаров се е признал за виновен, че е причинил катастрофата, шофирайки с несъобразена скорост. Припомняме, на 2 февруари малко преди 22,00 часа, на пътя от Куманово към Крива паланка, управлявайки автобуса “Сетра”, собственост на „Мегатранс 2009“ ЕООД – с. Червен брег с управител Кирил Илков, той е изгубил контрол над возилото, което е излязло от дясната страна на пътя и се е преобърнало.
При инцидента бяха ранени 12 души от общо пътуващите в автобуса 43-ма. Пострадалите бяха с различни наранявания, класифицирани като средни телесни повреди.
Шофьорът е управлявал автобуса със скорост 77,91 км/ч.
Съдът е наложил на Лазаров наказание “лишаване от свобода” за срок от три години, като отлага изтърпяването му за срок от пет години. Лазаров е лишен и от правото да управлява МПС за срок от четири години. Той трябва за заплати и направените по делото разноски в общ размер 3151,08 лв. Решението е на съдия Мая Гиздова. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд.

„Помня какво се случи. На 2 февруари тръгнах в 5,30 часа за Скопие. На 4 км от Скопие бе закъсал другият автобус. Срещу мен наближаваше тир. Половината от предницата му караше по осевата линия или малко навътре в моето платно. Там и участъкът е малко по-тесен. По инстинкт завих надясно, за да избегна удара. Когато продължих, за да изляза, задницата на автобуса започна да слиза в канавката. Тогава автобусът се удари в дърветата и при самото спиране машината се обърна”, разказа тогава Любомир Лазаров. Тогава той твърдеше, че не е превишавал максимално разрешената скорост. Най-много да съм карал със 70 км/час. Не съм заспивал на волана, категоричен бе той.