Зам.- кметът Валери Сарандев: До 2013 г. имаме над 46 млн. лв. европейски инвестиции в Гоце Делчев, до 2020 чакаме още 30млн.

 

 

 

“Категорично мога да заявя, че 10-те години членство на България в ЕС, е един от най-успешните периоди в развитието на община Гоце Делчев. До 2013 г. европейските средства, инвестирани в нашата община, са над 46 милиона лева, а договорените проекти в периода 2014 – 2020 г. са за над 30 милиона лева”, каза заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев на информационна среща, посветена на 10- годишнината от членството на България в Европейския съюз. На срещата присъства и областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Сарандев допълни също, че благодарение на добрия екип, който е създаден в общината, на отговорното отношение, на качественото изпълнение на проектите, които досега са приемани без никакви забележки, община Гоце Делчев се е превърнала в търсен, доверен и предпочитан партньор за реализиране на съвместни проекти.

Заместник-кметът Валери Сарандев представи всички проекти, реализирани със средства на Европейския съюз, както и тези, които в момента се изпълняват или са одобрени и предстои да се започне работа по изпълнението им.

В рамките на информационното събитие бе представена презентацията на Карина Коршумова и Владислава Димитрова – ученички в НПГ „Димитър Талев“, класирани на първо място в Националния ученически конкурс на тема „10 години България в ЕС“.

За реализирания по европейска програма проект, чрез който напълно бе обновено училището им, разказаха  ученици от ПМГ „Яне Сандански“.

Изложбата с детски рисунки на тема „Моята България в обединена Европа“, която бе специално направена за информационното събитие бе представена от Анета Георгиева – секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

Програмата завърши с концерта „Единство и богатство в многообразието“, в който участваха “Вива денс клуб”, Танцова формация “Неврокопчанки” и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.