“Миньор” се изложи пред стотина зрители в Перник, направи равен срещу “Септември” (Симитли)

Перничани пропуснаха да победят гостите от Симитли.

Отборите на “Миньор” и “Септември” (Симитли) направиха безлично реми 1:1, от което по-недоволни могат за бъдат перничани. През първото полувреме с помощта на вятъра по-активни бяха домакините, а след почивката инициативата взеха гостите. Срещата започна с ранен гол за “жълто-черните”, след като в 8-ата минута Георги Ризов изведе зад отбраната на септемврийци Илиян Христов, който шутира покрай вратаря Илиян Узунов за 1:0. После перничани продължиха да налагат своя стил на игра, но до покачване на резултата не можаха да достигнат. В 40-ата минута полузащитникът на гостите Ибрахим Алим остана сам срещу вратаря Даниел Леонтиев, като реши да го прехвърли, но топката прехвърли и вратата. Така халфът пропусна най-чистото положение за своя отбор. През второто полувреме по-дейни бяха гостите, които притиснаха перничани в тяхната половина. В 77-ата минута Васил Божинов центрира от ъглов удар в наказателното поле на Леонтиев, където Смаил Креболиев засече топката с глава и я прати в горния десен ъгъл на вратата за 1:1. Течеше 91-вата минута, когато нападателят на “чуковете” Рангел Абушев изскочи на стрелкова позиция, но се засуети и вместо да шутира към вратата, топката му беше избита от бранител в ъглов удар.

В този мач съставът на “Миньор” бе воден от Венелин Трайков, като младият специалист направи всичко възможно, за да може да спечели трите точки, но на този етап възможностите на отбора са такива и никой не трябва да се сърди на момчетата.

“Миньор”: Д.Леонтиев, Савов, Вл Гогов, Киров, М.Иванов, Л. Христов, Ризов (69-Ст. Милчев), Ил.Илиев, Абушев, Рамадан (28-Ж. Станимиров), Ил.Христов (79-В.Лазаров).

“Сепетември”: Илиян Узунов, Топузов, Тунчев (81-Иво Иванов), Н.Стоилков, Бож.Станчев (46-Г.Пейчев), И.Алим (60-Креболиев), Божинов, Д.Гогов, Ан. Лулейски, Бор. Хазуров. Йоан Петров.