ЦСКА-1948 победи „Германея“ като гост и продължава да оглавява класирането в ЮЗ трета лига

Петричанинът Андон Гущеров откри резултата на мача в Сапарева баня.

Лидерът в ЮЗ трета лига – отборът на ЦСКА 1948, победи  с 4:1 „Германея“ в Сапарева баня и запази четирите точки преднина на върха пред втория „Вихрен“ (Сандански) в групата. Резултата за гостите откри петричанина Андон Гущеров, който в началото на мача засече отблизо с глава центриране от фаул на Николай Хаджиниколов. Домакините бързо изравниха чрез Антон Славчев след груба грешка на вратаря Ивайло Сайков и така полувремето приключи при резултат 1:1.

В началото на втората част футболистите на Валентин Илиев взеха бърза преднина от два гола, след като се разписаха юношата на ЦСКА Калоян Стефанов и капитанът в този мач Кирил Котев. В 60-ата минута ЦСКА 1948 продължи с 10 човека след червен картон на Николай Хаджиниколов. Домакините опитаха да вкарат поне още едно попадение и в средата на полувремето успяха, когато Ивайло Сайков пусна лек шут под плонжа си, но голът бе отменен поради засада. Последва още един червен картон, този път за доктора на гостите. На по-късен етап реферът Ивайло Стоянов бе принуден да повика лекаря от трибуните, за да прегледа контузен футболист под бурните аплодисменти на публиките на двата отбора. В заключителните секунди на даденото от рефера Ивайло Стоянов продължение гостите вкараха за четвърти път. Автор на гола стана друг юноша на ЦСКА – Йоан Маринов. Милен Иванов стреля от 13-14 метра, вратарят на домакините изби, но младият нападател на гостите показа добър усет за пласиране и реализира при добавката с глава за крайното 4:1 за ЦСКА 1948.

„Независимо че играхме срещу временния лидер в групата ЦСКА-1948, резултатът не е реален. Първото полувреме беше равностойно, без някакви съществени голови положения от страна на гостуващия тим. Допускахме елементарни грешки, подхлъзвания и недоглеждания при центриране, в резултат на което Андон Гущеров ни вкара първия гол. През второто полувреме след удар на Емил Гъргоров пред нашата врата се получи карамбол и така се стигна до 1:2. Отново от статично положение стана 1:3, като нашият вратар се размина с топката. При четвъртия гол учудващо вратарят ни достигна до централната част на терена, беше му отнета топката и всичко завърши. Повтарям – нашите момчета играят добре, но допускат фрапантни грешки. Не зная защо главният съдия отмени, според мен, редовно попадение във вратата на ЦСКА-1948“, коментира Костадин Джоргов – старши треньор на „Германея“.

Следващият мач на отбора от Сапарева баня е в Самоков срещу „Рилски спортист“.