“Рилски спортист” отново мина кота 100, отнесе “Ямбол” и запази лидерството си в НБЛ

 

Шестима от самоковци с двуцифрен актив, Травис Тейлър с дабъл-дабъл

 

Успешната серия на БК “Рилски спортист” в Националната баскетболна лига продължава. Самоковци разбиха със 101:75 клетия тим на “Ямбол” в среща от 6-ия кръг на дивизията и с актив от 10 точки продължават да водят колоната. Успехът над ямболии бе 5-и поред за “скиорите”, след като преди това те се справиха със “Спартак” (Пл) и “Берое” в НБЛ и с “Левски” и “Академик” (Пд) в Балканската лига.

Мачът в “Арена Самоков” се разви по вкуса на домакините, които с бързи пробиви и точен мерник взеха комфортна преднина от 11 точки на полувремето. Играчите на Людмил Хаджисотиров си помагаха много на паркета, подчиниха всичко на отборната игра и резултатът не закъсня – аванс от 21 точки след третия период. В заключителната четвърт пък спортно-техническият щаб логично се довери на всичките си резервни състезатели, които също дадоха своя принос за победата.

Цели шестима баскетболисти в бяло записаха двуцифрен актив срещу имената си. Над всички бе Травис Тейлър с фантастичен дабъл-дабъл от 17 точки и 14 борби. На ниво бяха и Дерек Райт (16), Йордан Бозов (13), Шелдън Джетър и Самуел Франсис по 12 т. и Златин Георгиев-Голди с 10 пункта.

Представителите на рилския град превъзхождаха съперника най-вече в стрелбата от близко разстояние, където постигнаха впечатляващите 69% успеваемост. Освен това самоковци взеха 8 борби повече от противника, а и допуснаха едва 7 грешки в хода на дуела за радост на верните си привърженици в дъждовната ноемврийска вечер.

В следващия кръг “Рилецо” го чака свирепо дерби с “Левски”. Сблъсъкът е в събота (18 ноември) от 18,00 часа в столичната зала “Универсиада”.

 

На снимката: Йордан Бозов (на преден план) поднася в коша на гостите в момент от двубоя в “Арена Самоков”.