Воин Войнов се завърна в “Рилски спортист” като спортен директор

Воин Войнов

 

 

Воин Войнов отново ще работи за “Рилски спортист”, след като договорът му като наставник на елитния “Локомотив” (Пд) бе прекратен по взаимно съгласие. Новият пост на бившия национал ще бъде спортен директор, като той ще отговаря за всички гарнитури на клуба.

Войнов бе начело на “Рилецо” през сезон 2016/2017, като под негово ръководство самоковци изиграха няколко хубави мача, но не липсваха и тежки поражения, което се отрази на състава и самоковци финишираха на незавидното 11-о място в Югозападната трета лига с отрицателен баланс.

Воин Войнов бе назначен отново на работа в “Рилски спортист” от бизнесмена Христо Крушарски, който е спонсор на клуба. Последният е и собственик на “Локо” (Пд), откъдето често пристигат млади играчи да се обиграват в тима от рилския град. Такъв е случаят с Марио Райчев, който е неизменен №1 под рамката на вратата втори сезон.

Повторното завръщане на Войнов на ст. “Искър” се очаква да даде импулс на отбора преди домакинството на “Германея” в събота. Двубоят е от голямо значение и за двата състава, но 3-те точки влизат в графата “задължителни” за “скиорите”, които позагубиха инерция през последния месец и се свякоха на 12-о място във временното класиране.

В игра за “оранжевите” се очаква да се завърне левият бек Тихомир Крумов, изтърпял санкция от 1 мач заради натрупани жълти картони.