Община Перник кандидатства за ремонт на бившата зала по волейбол, проектът е за 93 042 лв.

Вяра Церовска

 

Местният Общински съвет гласува община Перник да кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за ремонт на бившата зала по волейбол в спортния комплекс “Дружба”. Проектът е на стойност 93 042 лв. с ДДС и предвижда цялостна подмяна на подовата настилка, доставка и монтаж на кошове за баскетбол, волейболна мрежа с подвижни колове, електронно табло за отчитане на резултати, както и подвижни трибуни за посетители.

„Част от спортните съоръжения и обекти са проектирани преди повече от 30 години, което предполага тяхното морално и физическо остаряване. Този факт и нарастващата потребност от материално-техническата база налагат нуждата от планираната им реконструкция и модернизация, съобразно съвременните изисквания и стандарти за подобен род съоръжения“, коментира кметът Вяра Церовска.

Тя посочи, че община Перник ще предоставя спортния обект за безвъзмездно ползване – изцяло или частично, за определено време на детски градини, училища и на извънучилищни звена за реализиране на задължителните учебни програми и извънкласни занятия по физическо възпитание, както и за тренировъчна и състезателна дейност на учещите се.

Реконструкцията и модернизацията на спортната зала, съобразно съвременните изисквания на спорта за високи постижения, ще помогне издигането на спортно-техническата подготовка на по-високо ниво.