Иван Димитров показва в Сандански „Силата на думите”

 

Писател, поет, драматург и прозаик – Иван Димитров ще представи новата си книга „Силата на думите“ с включени 90 разказа от едно изречение до пет страници.

Като драматург дебютира в Ню Йорк с пиесата „Очите на другите“. През 2013г. печели „София Поетики“. През годините е печелил различни конкурси за поезия, проза и драматургия. Негови произведения са превеждани на английски, френски, унгарски, сръбски и румънски език.

„Силата на думите“ е с дизайна и илюстрациите на Мария Налбантова и е издание на „Жанет 45“. Редактор на книгата е Силвия Чолева.

Освен организатор на културни събития, драматург и писател, Иван Димитров е също музикант любител (но не съвсем), поет и романтик, отскоро актьор, автор в списанието „Виж! София“, в близкото минало – барман, читател (дори в момента – Хавиер Матиас, Карл Уве Кнаугсор, Ева Липска, Ернесто Карденал и Кирил Василев), фанатичен привърженик на дълги разходки и какво ли още не.

Книгата ще бъде представена на 24 ноември /петък/, 18:00 ч. Археологически музей Сандански!

Ето какво казва за „Силата на думите“ Силвия Чолева: Четивна, остроумна, написана с въображение, с познаване на най-добрите образци в жанра, абсурдна, смешна, тъжна. Такава е новата книга с кратки разкази на Иван Димитров. Сбито писане, крайна пестеливост към думите. Иронично-саркастично и меланхолно-тъжното надделяват над историите в нея – ту измествани към есеистичния фрагмент или драматургията, ту към сюреалистичното или автентиката на преживяното. Иван Димитров успява да събере отделните части, на които се е разпаднал животът ни и от тези парчета се е получила малко мрачна картина, но читателят в крайна сметка остава обнадежден. Защото, докато четеш, се усмихваш, даже се разсмиваш. Думите имат сила.“