Кметът на община Перник В. Церовска и шефката на Столичния инспекторат В. Георгиева обсъдиха проблемите на снегопочистването и сметоизвозването

oznor

 

Столичният инспекторат и Общинският инспекторат в Перник обсъждаха актуални теми, касаещи институциите и си свериха часовника. Диалогът се проведе в Общинската база в Рударци в рамките на еднодневен семинар.

Старт на форума дадоха кметът на Община Перник Вяра Церовска и шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева. В нея взеха участие и зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова.

oznor

„Перник е най-близко разположения град до столицата, което ни прави особена дестинация, а ние си имаме и своите вътрешни проблеми, затова всичко, което можем да почерпим като опит от вас, ще е изключително ценно за Общината”, сподели Вяра Церовска и изказа благодарност за добрите взаимоотношения

„Предизвикателствата са големи и се надявам от тази среща да почерпим опит, за да подобрим взаимоотношенията с гражданите и нивото на обслужване в Перник“, посочи кметът.

„Семинарът беше продиктуван от много обстоятелства, за да бъдат стиковани усилията ни при зимното поддържане на територията, както и с председателството на България на Съвета на ЕС. Нашите гости ще посетят различни точки в страната ни“, заяви Веска Георгиева.

В рамките на семинара беше направена презентация как се контролира електронно работата на сметопочистващите и сметосъбиращи фирми. Беше обсъдено управлението и контрола на строителните отпадъци и работата с организациите.