Шефът на пернишкия съд Елена Николова награди гимназистките Дарина Евгениева, Габриела Иванова, Радостина Руменова за най-добри есета

 

 

Наградите на тримата победители в конкурса за есе на тема „И нaй-лoшoтo cпopaзyмeниe e пo-дoбpo oт нaй-дoбpoтo cъдeбнo peшeниe“ бяха връчени на официална церемония в Деня на отворените врати в Съдебната палата в Перник. Първите три места обаче спечелиха възпитаници на пернишката Езикова гимназия „Симеон Радев.

Специална комисия в състав Емилия Ганева – младши прокурор в Районна прокуратура – Перник, Надежда Миланова – административен секретар в Районен съд – Перник, и Надя Георгиева – съдебен деловодител к.о.д. в Окръжен съд – Перник, разгледа и оцени постъпилите детски творби и излъчи победителите в него. Първата награда – таблет и основния закон на България, Конституцията, получи Дарина Евгениева от 9. а клас. „Радвам се, че спечелих, беше ми много интересно да работя по темата и се надявам и вбъдеще да имам подобна възможност, а защо не и да работя в областта на правосъдието», сподели развълнуваното момиче. Втората награда отиде при Габриела Иванова от 8. в клас, която заедно с Конституцията получи и нова външна батерия, а на трето място бе класирано есето на Радостина Руменова от 9. г клас.

Грамоти получиха всички участници в конкурса.

Средношколците получиха наградите си лично от председателя на Окръжния съд в Перник Елена Николова. Тя заяви, че тази година за първи път в работата си със средношколците пернишките магистрати си партнират с Центъра по медиация, които също са избрали най-добрите сред ученическите есета и са подготвили награди за своите фаворити. Те отидоха при Десислав Елкин от гимназия «Мария Кюри» в Перник, Стела Стефанова от ГПЧЕ «Симеон Радев» и двете възпитанички на пернишкото училище «Св.св. Кирил и Методий» Надя Банчева и Сияна Ананиева.