Тир с плодове и зеленчуци се обърна на пътя между Самоков и Шипочане, 60-год. шофьор: Пътят не беше опесъчен, все едно карах върху стъкло

Шосето е като леден улей от дъжда и изтеклите масла, няма ли някой да го опесъчи или ремонтира най-после, коментираха водачи

Тир със софийска регистрация, натоварен с плодове и зеленчуци, направи зловеща каскада на пътя за Самоков в местността Шипоченски рид. Инцидентът с обърнатия камион е станал на 18 ноември след полунощ.

Тежкотоварният камион се поднесъл на завой преди село Шипочане и полетял в дерето. 60-годишният водач на тира се отървал след катастрофата само с голям шок и стрес. „Карах бавно и сложих леко спирачки, но от лошата пътна настилка тирът се подхлъзна. Пътят през нощта беше заскрежен, не беше опесъчен и обработен и беше като стъкло.

Не беше лесно да преживея преобръщането”, сподели за в. „Вяра“ тираджията и поиска да остане анонимен. 60-годишният шофьор е без наранявания. Веднага е подаден сигнал на 112. Екипите на бърза помощ и полицията му оказали съдействие. „Този участък е много опасен, върху него са се наслоили масла и какви ли не течности от множеството катастрофи“, коментираха минувачи. Други пък казват Шосето е като леден улей от дъжда и изтеклите масла. Няма ли някой да се трогне да го опесъчи или ремонтира най-после! Трябва да се вземат спешни мерки за този участък“, настояват водачите.