„Банско“ писа шестица на „Балкан“ на стадион „Свети Петър”, изгониха футболист на гостите за удар с глава на главния съдия

 

С хеттрик на Христо Петров и по едно попадение на Милен Лефтеров, легендарния Красимир Дурчов и Руслан Иванов четата на  Димитър Крушовски разгроми гостуващия тим от Ботевград с 6:2.

Домакините поведоха с 1:0 в 14-ата минута с гол на Христо Петров. Последваха обаче силни минути на „Балкан“, който с две попадения успя да обърне резултата до 1:2 с голове на Данчев и Цветанов. В края на първото полувреме домакините изравниха, като отново точен бе Христо Петров. През второто полувреме в рамките на 8 минути футболистите на „Банско“ отбелязаха два гола – в 54-тата Руслан Иванов и в 62-рата Милен Лефтеров. 8 минути след това „Балкан“ остана с 10 души, след като червен картон получи Ивайло Златев за удар с глава на главния съдия. До края на срещата футболистите на „Банско“ отбелязаха още две попадения – в 72-рата Христо Петров оформи своя хеттрик за 5:2, а финалното 6:2 фиксира ветеранът Красимир Дурчов.

Този мач изгледа и кметът на община Банско Георги Икономов.

След мача от треньорския щаб на „Банско“ споделиха, че при по-точна стрелба на Георги Фикиин, Руслан Иванов и Христо Петров е могло да се стигне до още по-убедителен резултат срещу отбора на „Балкан“ (Ботевград). Този мач всъщност се определя като най-успешен от началото на първата част от първенството за отбора на „Банско“. Последният мач от 18-ия кръг отборът на „Банско“ ще изиграе в Пазарджик срещу „Хебър“ в събота, 25 ноември.