Футболистите на „Бела“ с победа над „Ботев“ в Ихтиман с 2:1 П. Головете за петричани паднаха в последните минути на мача

 

Уверенията на старши треньора на „Ботев“ (Ихтиман) Валери Свиленов, че в последния си домакински мач със сигурност ще победят отбора на „Беласица“, не се сбъднаха. Мачът наистина беше доста оспорван през първата част на срещата, като футболистите на домакините не подбираха средства, за да спрат набезите на петричките състезатели. В 36-ата минута главният съдия можеше спокойно да покаже червен картон за изключително груба проява на футболист на „Ботев“ срещу младия Иван Марчев и да го изпрати преждевременно под душовете, но го пожали и се съобрази, че преди това го бе декорирал веднъж в жълто. В 40-ата минута при неразбирателство в защитата на петричкия тим резултатът бе открит за 1:0.

След почивката капитанът на „Беласица“ Владимир Кабранов явно събра сили, макар и не напълно възстановен, да поведе в този труден момент отбора си. Настъпи ред в средата на терена. Заигра се по фланговете, където бързоногите Георги Спасов и Запро Динев, подсигурявани често от Валентин Костов и Марти Таушанов, всяваха смут в защитата на домакините. За жалост отново неточни пред противниковата врата бяха Иван Марчев, Владимир Кабранов, Любомир Граминов и Марти Таушанов. Не се помни от кога петричкият тим не е усетил спортното щастие. Този път Бог обаче бе на страната на „Беласица“. В 90-ата минута след центриране от дясно на Марти Таушанов в наказателното поле на „Ботев“ отлично играещият в този мач Валентин Костов, включил се в помощ на нападението, от 4-5 метра простреля стража на домакините за 1:1. И докато домакините се чудеха какво ги е сполетяло, сърцатият футболист на „Беласица“ Любо Танев отне топката, видя свободния Запро Динев по десния фланг и бързоногият млад нападател надбяга защитата на домакините и очи в очи с вратаря им го простреля за 1:2.

Този мач трябва да послужи като образец за петричките футболисти, за да знаят как да играят настървено и с хъс за победа до последния съдийски сигнал, така както бе в Ихтиман срещу местния „Ботев“.

 

Снимка

Футболистите на „Беласица“ заслужено победиха „Ботев“ в Ихтиман