Чакат световния шампион Димитър Саватинов в Гоце Делчев за  силовото състезание „Победи себе си“, Крум Томчев: Обявяваме война на заседналия начин на живот, общината ни подкрепя

 

Най-запомнящото се спортно събитие в Гоце Длечев ще бъде силовото състезание „Победи себе си“. То ще се проведе на 25 ноември в зала „Неврокоп арена“. Идеята на силовия трибой „Победи себе си“ е да насърчи децата и младите хора да се занимават със спорт и да се хранят здравословно, да не прекарват прекалено много време пред компютрите, а да развиват спортните си умения, да се грижат за тялото си и да не употребяват наркотични вещества. Превантивната и обществената цел на състезанието е изразена в неговото мото „Победи себе си – не посягай към дрогата“, обясниха от общината. “Ние вярваме, че проектът е интересен и засяга един основен проблем – заседналия начин на живот. Целим да стимулираме хората да спортуват“, споделя от името на организаторите Крум Томчев.

Състезанието „Победи себе си“ е подкрепено от община Гоце Делчев и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Почетен гост на събитието е най-силният българин на планетата, седемкратният световен шампион по тежка атлетика – неврокопчанинът Димитър Саватинов.
Състезанието по силов трибой е наследник и продължение на състезанието IRON MAN, което бе проведено през есента на 2016 година отново в Гоце Делчев и което имаше много широк обществен отзвук в спортния живот. Тази година на спортното събитие в Гоце Делчев са включени над 50 доброволци, десетки организации, училища, лектори, свързани с балансиран начин на живот, и разбира се мъже от Неврокопско и региона, практикуващи силови спортове, които ще премерят сила за титлата „Най-силен неврокопчанин“.

Водещи са Игор Дамянов и Иван Тодоров.