Жандармеристи разбиха банда за рекет в Перник, 5-има са арестувани, проверяван е и Марчо Марков-Мачо от риалити шоуто „Сървайвър”

Перник отново осъмна под жандармерийска блокада. Екипи на жандармерията обсадиха миньорския град и околностите му. Според информация от МВР операцията на Главна дирекция за борба с организираната престъпност е била насочена към разбиването на банда, занимаваща се с разпространението на наркотици. Акцията е била осъществена под ръководството на Специализираната прокуратура. Престъпната група е била следена от антимафиотите от дълго време. Извършени са много обиски и претърсвания на различни адреси в града. Вчера в Перник по време на спецоперацията заедно с антимафиотите в града са били и служители от Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор Сотир Цацаров.

В града вчера се говореше, че става дума и за разбиването на банда за рекет. При спецакцията е проверявано и дали участникът в «Сървайвър» Марчо Марков-Мачо има съпричастност към престъпленията. Преди време той бе обвинен, че е част от групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Мачо обаче отрече да е част от бандата му за разпространение на дрога, пояснявайки, че само го познавал.

По неофициална информация има 5-има арестувани.